خوراکی

همه چیز درباره آویشن

آویشن

آویشن چیست؟

آویشن گیاهی کوهی است که بوی تند و خاکی دارد. از این گیاه به صورت خشک شده و پودر در غذاها و خوراک‌ها، انواع دمنوش و چای برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی راه‌های هوایی و در طب سنتی به عنوان دارو استفاده می‌شود. آویشن خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و می‌تواند به تسکین عفونت‌های باکتریایی و قارچی کمک کند.

آویشن

خواص آویشن

درمان عفونت ریه با آویشن

آویشن به مبارزه با عفونت‌های تنفسی کمک می‌کند و یک خلط‌آور طبیعی است که به عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل می‌کند و به دفع مخاط کمک می‌کند. از این رو ممکن است به شما در درمان فوری تنگی نفس کمک کند. برای اثربخشی هرچه بیشتر آن را به صورت زیر مصرف کنید:

  • آن را به صورت چای آماده کنید. یک قاشق چای‌خوری اویشن را در آب جوش بریزید، بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس صاف کنید. یک قطره آب لیمو به آن اضافه کنید تا خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن افزایش یابد. می‌توانید تا ۳ فنجان در روز بنوشید. دمنوش پونه و اویشن برای عفونت موثر است.
  • برای تسکین گلودرد و ورم لوزه، چای آویشن را غرغره کنید یا یک قاشق آن را تا ۳ بار در روز قورت دهید.

خواص آویشن برای سرماخوردگی، عفونت گلو و سرفه

عصاره آویشن به دلیل خواص بالزامیک و سیال کنندگی خود، یکی از بهترین داروهای طبیعی برای مقابله با سرفه های شدید، گلودرد و هر نوع اختلال تنفسی است. آسم، سرماخوردگی و برونشیت همگی بیماری‌هایی هستند که با اویشن بهبود می‌یابند. دم کرده آویشن و خواص دمنوش آویشن برای سرماخوردگی بسیار زیاد است.

برای اطلاع از طرز تهیه دمنوش آویشن برای سرماخوردگی، درمان خلط گلو با آویشن و درمان گلودرد، توصیه می‌شود از ۱۵ قطره عصاره گل و برگ در ۱ لیتر آب جوش استفاده کنید و اجازه دهید قطره و آب حدود ۱۰ دقیقه بماند. پس از آن دم کرده باید فیلتر شده و حداقل ۲ تا ۳ بار در روز به مدت حدود ۲۰ روز مصرف شود.

آویشن برای گرفتگی بینی

اویشن به هضم غذا، حمایت سیستم ایمنی و تسکین درد در زمان ابتلا به آنفلوآنزا کمک می‌کند، بنابراین سعی کنید چای آویشن را برای تسکین کیپ شدن بینی خود درست کنید، به خصوص اگر بیماری شما با پوشش سفید ضخیم روی زبان، مخاط احتقانی در ریه‌ها و سرفه‌های اسپاسمیک همراه باشد. چای اویشن همچنین باعث تسکین درد ناشی از سردرد، گرفتگی عضلات و بدن درد می‌شود که منطقه رایج آنفولانزا هستند. علاوه بر این موارد، شما می‌توانید با رایحه درمانی آویشن تا حدودی گرفتگی بینی خود را بهبود بخشید.

خواص اویشن برای معده و روده

نفخ یکی از دلایل رایج معده درد است. از جمله خواص آویشن، بهبود هضم و تسکین گاز معده و درمان معده درد و روده درد با اویشن است. سوء هاضمه یکی از دلایل نفخ است که با مصرف این سبزی به شکل چای یا کپسول نرم اویشن می‌توانید نفخ معده را از بین ببرید.

آویشن برای دل درد، دل پیچه و اسهال

آویشن نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز می‌تواند خاصیت تسکین دهند درد معده داشته باشد. از آنجایی که اویشن یک ضد عفونی کننده قوی است، می‌تواند انگل‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌های عفونی معده شما را بکشد. این داروی گیاهی در ضدعفونی کنندگی به قدری قوی است که سربازان در جنگ برای تسکین زخم‌ها و تمیز کردن بریدگی‌ها از آن استفاده می‌کنند.

همچنین اویشن به دلیل اثر ضد اسپاسمی خود می‌تواند گرفتگی عضلات معده را تسکین دهد و به عنوان یک روان کننده عمل کند. در واقع این گیاهی دارویی یک قابض است، به این معنی که توانایی جلوگیری از تولید مخاط اضافی، صفرا یا اسید معده و همچنین تسکین درد را دارد. اگر با افزایش تولید اسید در معده خود سروکار دارید و در نتیجه از سوزش سر دل رنج می‌برید، اویشن می‌تواند مفید باشد.

خواص آویشن برای آکنه پوست

اگر پوست شما دارای آکنه، لک و تیرگی است، بدون شک اسپری آویشن بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. کافی است آویشن را دم کنید و درون یک ظرف اسپری بریزید. سعی کنید ۲ بار در روز آن را به صورت خود بزنید تا اثراتش را در مدت زمان کوتاهی ببینید.

کنترل چربی مو با اسپری آویشن

از اسپری آویشن می‌توانید برای کنترل چربی مو نیز استفاده کنید. درخشش موها و جلوگیری از ریزش آن‌ها جزو اثرات دیگر اسپری مو است. به جز این اسپری، آویشن باعث تحریک رشد مو نیز می‌شود و اغلب افراد از رشد سریع‌تر موهای خود پس از استفاده راضی بوده‌اند. بهتر است این اسپری را از ریشه تا ساقه به موهای خود بزنید.

فواید عرق آویشن برای پوست

به جز اسپری، عرق آویشن نیز تاثیر خوبی را روی پوست دارد. نوشیدن این مایع باعث می‌شود، تا زخم‌هایتان سریع‌تر التیام پیدا کند، پوستتان مرطوب شود و ایجاد آکنه را به حداقل برساند. همچنین عرق آویشن به بازسازی و تولید مواد مغذی و مفید در بدن شما کمک می‌کند.

ماسک آویشن برای درمان مشکلات پوستی

می‌توانید از ماسک آویشن نیز برای بهره‌مند شدن از خواص این گیاه استفاده کنید. بسیاری از خانم‌ها با استفاده از این ماسک، تغییرات خوبی را روی پوست خود احساس کرده‌اند. ماسک آویشن برای انواع پوست مفید است و باعث کنترل و حتی درمان مشکلات پوستی می‌شود. می‌توانید آویشن را با روغن آرگان یا زیتون ترکیب کرده و آن روی پوست بگذارید و اجازه دهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه تمام مواد مغذی موجود در گیاه را به خود جذب کند.

ماسک آویشن برای آبرسانی به موها

آویشن به صورت ماسک برای آبرسانی و مرطوب کردن موها نیز مفید است. در داخل ماسک آویشن معمولا ترکیباتی مانند تیمول، کارواکرول، فلانوئیدها و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی معروفی وجود دارد که به زیبایی، سلامت و تقویت موها کمک می‌کند. همچنین باعث می‌شود تا ریزش مو کنترل شده و موجب رشد دوباره‌شان ‌شود. مصرف دائم ماسک آویشن، باعث می‌شود تار موها ضخیم شود.

فواید بخور آویشن برای جوش های سر سیاه

روش دیگری مصرف و تاثیر آویشن روی پوست از طریق بخور آن است. این کار باعث می‌شود تا پوست شما روشن‌تر شده، منافذ آن پاکسازی شود و در نهایت به درمان جای جوش و لک‌هایی که از قدیم روی پوست شما باقی‌مانده کمک می‌کند. بخور آویشن اگر به طور مرتب انجام شود، چین‌وچروک‌های موجود روی آن را از بین خواهد برد. همچنین برای پاکسازی پوست خود و از بین بردن جوش‌های سرسیاه نیز می‌توانید از آن استفاده کنید.

روغن آویشن و تاثیر آن در سلامت پوست

روغن آویشن هم اثرات خوبی را روی سلامت پوست شما دارد. وجود لینالول باعث می‌شود تا به عنوان آنتی‌اکسیدان و سم‌زدا بوده و در نهایت ترمیم بافت‌های پوستی را به دنبال داشته باشد.

تاثیر روغن آویشن برای تقویت مو

روش دیگر استفاده از آویشن برای موها، روغن آن است. این ترکیب باعث می‌شود تا رشد موهای شما تقویت شود. همچنین از شکنندگی آن‌ها جلوگیری خواهد کرد. بهتر است چند دقیقه قبل از رفتن به حمام روغن را به کف سر و ساقه مو بمالید و اثرات فوق‌العاده آن را روی موهایتان ببینید. همچنین ترکیب روغن آویشن با زیتون و استفاده از آن باعث می‌شود تا رشد مو تحریک شده و موهایتان سالم‌تر و براق‌تر شود.

درمان التهابات به وسیله آویشن

آیا آویشن برای التهاب خوبه؟” این سوالی است که اغلب پزشکان طب سنتی، از مراجعه کنندگانشان می‌شوند. آویشن با سه روش می‌تواند به برطرف کردن التهابات کمک کند:

  1. در داخل بدن آنزیمی التهابی به نام COX_2 وجود دارد که باعث می‌شود التهاب درون بدن اتفاق بیفتد. آنچه در میان ویژگی‌های روغن آویشن دیده می‌شود، منعی است که در مقابل این آنزیم دارد.
  2. کارواکرول نیز یکی از مواد شیمیایی موجود در این روغن است که به رفع التهابات بدن کمک زیادی می‌کند.
  3. تیمول نیز ماده دیگری در آویشن است که با التهابات بدن مبارزه می‌کند.

با وجود این موارد آویشن در بیمارانی که دچار آرتریت یا نقرس هستند، بسیاری مفید است.

خواص چای آویشن ضد عفونی کردن

از آویشن می‌توانید برای ضدعفونی کردن محیط استفاده کنید. خواص ضد باکتریایی که در این گیاه وجود دارد، باعث شده تا به راحتی آلودگی‌های موجود در هوا و محیط اطراف را از بین ببرد. به جز این از عرق آویشن نیز می‌توان به عنوان یک ماده موثر برای ضدعفونی کردن بدن استفاده کرد.

از بین بردن افات با استفاده از آویشن

افرادی که در گل‌فروشی‌ها فعال هستند یا به دنبال روش‌هایی برای مقابله با حشرات گیاهان خانگی خود میگردند، می‌توانند از آویشن به عنوان یکی از روش‌های مبارزه با آفات استفاده کنند. برای این کار باید از روغن آویشن استفاده کنید. کافی است ۴ قطره از آن را با یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون مخلوط کنید. سپس به ازای هر ۲ انس آب، ۵ قطره را درون یک اسپری بریزید و به گیاه بزنید.

به درمان دیس‌پراکسی کمک می‌کند

به اختلال دیس‌پراکسی اختلال کنش‌پریشی هم گفته می‌شود‌. این اختلال عصبی روی مهارت‌های حرکتی اثر می‌گذارد. نشان داده شده که آویشن علائم این بیماری را به‌ویژه در کودکان بهبود می‌بخشد. روغن آویشن در درمان بیماری‌های عصبی مانند دیس‌پراکسی مفید است. سایر مطالعات هم نتایج مثبتی را در درباره این بخش از فواید آویشن نشان داده‌اند.

سلامت دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد

آویشن به خواص خود در پیشگیری از افزایش گازهای مضر در معده و در نتیجه افزایش سلامت دستگاه گوارش شناخته می‌شود. علت این خاصیت آویشن داشتن چربی‌های فرار است که گاز معده را کاهش می‌دهند. آویشن همچنین به‌عنوان یک ترکیب ضدانقباض عمل کرده و به تسکین اسپاسم روده کمک می‌کند.

خواص آویشن برای سرماخوردگی و مشکلات تنفسی

در بالا به این موضوع اشاره کردیم که آویشن سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. این مسأله به درمان بیشتر بیماری‌های تنفسی کمک می‌کند. از آویشن برای درمان مشکلات تنفسی از جمله برونشیت و سرفه استفاده می‌شود. خواص آویشن در درمان ناراحتی‌های تنفسی تأیید شده است. یک مطالعه هم به این نتیجه رسیده که استفاده از آویشن سرماخوردگی و سایر علائم برونشیت مزمن را تسکین می‌دهد.

خواص آویشن برای زنان؛ مشکلات قاعدگی را تسکین می‌دهد

تسکین مشکلات قاعدگی را هم می‌توانیم در لیست خواص آویشن قرار دهیم. یک مطالعه به این نتیجه رسید که آویشن ممکن است به کاهش دل درد قاعدگی کمک کند.

فواید آویشن برای سلامت دهان و دندان

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که روغن آویشن می‌تواند به تسکین عفونت‌های دهان و دندان کمک کند. نشان داده شده که این روغن با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌‌ها مبارزه می‌کند. همچنین می‌توانید از آویشن به‌عنوان شوینده‌ی دهان استفاده کنید و با این کار به حفظ سلامت دهان و دندان خود کمک کنید.

برای این کار یک قطره روغن آویشن را در یک فنجان آب گرم بریزید و آن را خوب هم بزنید. مخلوط را چند دقیقه غرغره کنید. سپس آن را از دهانتان خارج کنید. در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد که روغن آویشن می‌تواند در برابر عوامل بیماری‌‌زای دهان و دندان به‌عنوان یک ترکیب ضدعفونی‌کننده‌ی اثربخش عمل کند.

سایر مشکلات مربوط به دهان و دندان از جمله پلاک، پوسیدگی دندان، بوی بد دهان و التهاب لثه را هم می‌توانید با آویشن از بین ببرید. علت خاصیت ذکر شده‌ی آویشن داشتن خواص ضدباکتریایی و ضدعفونی‌کننده‌ است. تیمول که یکی دیگر از ترکیبات موجود در آویشن به شمار می‌رود، از دندان‌ها در برابر پوسیدگی‌ محافظت می‌کند.

ممکن است به تسکین سردرد کمک کند

کارواکرول موجود در آویشن در تسکین سردرد اثرگذار است. این ترکیب مانند یک داروی ضدالتهابی مانع از نوعی آنزیم التهابی به نام COX2 می‌شود. برای درمان سردرد چند قطره از روغن اسانسی آویشن را روی شقیقه و پیشانی خود ماساژ دهید. به‌آرامی پوست نواحی ذکر شده را بمالید و برای مدتی تکان نخورید تا سردردتان برطرف شود. روغن آویشن می‌تواند استرس را کاهش دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این روغن از سلول‌های شما در برابر استرس و سموم محافظت می‌کنند. استنشاق روغن آویشن ممکن است به بهبود خلق‌وخو کمک کند.

خواص آویشن برای مردان

آویشن زمانی که با گیاهان دیگر ترکیب شود، ممکن است به رشد مو کمک کند و از این جهت به شکل ویژه‌ای برای درمان طاسی منطقه‌ای در مردان هم به کار می‌آید. برای بهره‌گیری از این نوع فواید آویشن می‌توانید روغن اسطوخودوس (لاوندر) را با روعن آویشن مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی موهای خود بمالید. بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب ذکر شده طی ۷ ماه رشد موها را افزایش می‌دهد. همچنین می‌توانید برای درمان شوره موهای خود را با دمنوش آویشن آبکشی کنید.

می‌تواند جلوی مسمومیت غذایی را بگیرد

آویشن نه‌تنها می‌تواند جلوی فاسد شدن غذاها را بگیرد، بلکه از دیگر فواید آویشن این است که می‌تواند به ضدعفونی کردن غذاهایی که خورده‌اید هم کمک کند. به معنای دیگر، این ماده یک ترکیب بی‌نظیر برای جلوگیری از مسمومیت غذایی است.

در چندین پژوهش دیده شده که روغن این ماده‌ی گیاهی می‌تواند ماندگاری گوشت و محصولات پخته را افزایش دهد و همچنین جلوی اثرات منفی مسمومیت غذایی را بگیرد. در یک مطالعه‌ی دیگر هم دیده شده شستن محصولات غذایی در محلول‌هایی که تنها حاوی ۱ درصد روغن آویشن هستند می‌تواند باکتری‌های غذایی را به طور قابل توجه‌ای کاهش دهد.

بنابراین، شما با افزودن آویشن و روغن آن به غذاهای خود، به‌ویژه سبزیجات و خوردنی‌های خام، می‌توانید احتمال ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا خوردن و مسمومیت‌های غذایی را بگیرید و سلامتی خود را حفظ کنید.

می‌تواند خلق‌وخو و روحیه‌ی شما را تقویت کند

ترکیبات موجود در آویشن از جمله کارواکرول می‌توانند اثرات بسیار مثبتی روی خلق‌وخو و روحیه بگذارند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند با مصرف کارواکرول می‌توانید سطح دوپامین و سروتونین را در مغز افزایش دهید و روحیه‌ی قوی‌تری داشته باشید. در واقع تقویت وضعیت روانی را هم باید از جمله فواید آویشن در نظر گرفت.

دوپامین و سروتونین انتقال‌دهنده‌های عصبی هستند که در درمان افسردگی نقش دارند. سروتونین به‌عنوان یک تنظیم‌کننده‌ی خلق‌وخو به ایفای نقش می‌پردازد و روی بسیاری از فرآیندهای دیگر بدن مانند گوارش و خواب تأثیر می‌گذارد. دوپامین هم با بخشی از مغز که به‌عنوان مرکز لذت شناخته می‌شود مرتبط است. هر زمان که برای رویدادهای گوناگون احساس خوشحالی می‌کنید و مغزتان به شما پاداش می‌دهد، بدن شما سرشار از دوپامین می‌شود. از آن سو، کمبود دوپامین می‌تواند منجر به پایین آمدن انگیزه و احساس درماندگی شود.

تفاوت بزرگ میان سروتونین و دوپامین در چگونگی تأثیرگذاری این انتقال‌دهنده‌های عصبی روی خلق‌وخوی شما است. دوپامین پس از رخ دادن رویدادهای شاد و لذت‌بخش ترشح می‌شود و انگیزه و علایق شما را دگرگون می‌کند. ولی سروتونین روی شیوه‌ی پردازش احساسات در مغز شما تأثیر می‌گذارد. اما به طور کلی، شما به تعادل در سطح این هورمون‌ها نیاز دارید تا از سلامتی بدن و روانتان مطمئن شوید.

با توجه به پژوهش‌ها، شما با مصرف منظم آویشن و عدم زیاده‌روی می‌توانید این انتقال‌دهنده‌های عصبی را تنظیم کنید و احساس شادابی بیشتری داشته باشید. این احساس شادابی با کاهش مشکلات روانی از جمله افسردگی و اضطراب همراه است و به شما کمک می‌کند خلق‌وخوی مثبت و روحیه‌ی قوی‌تری داشته باشید.

مضرات و عوارض جانبی آویشن

آویشن در مقادیر معمولی و عدم زیاده‌روی در مصرف آن هیچ مشکلی به دنبال نخواهد داشت و کم‌وبیش همه‌ی مردم می‌توانند آن را مصرف کنند. ولی در صورتی که در حجم بالایی مصرف شود منجر به شکل‌گیری مشکلات گوارشی خواهد شد و در چنین شرایطی نمی‌توانید به شکل سالمی از فواید آویشن بهره‌مند شوید.

همچنین این ماده ممکن است برای برخی از مردم حساسیت‌زا باشد و باعث شود نسبت به مصرف آن واکنش آلرژیک نشان دهند. زنان باردار یا شیرده هم بهتر است در مصرف این گیاه زیاده‌روی نکنند و تنها حجم کمی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

آویشن برای زنانی که به شرایط حساس به هورمون از جمله سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم و فیبروم رحم یا آندومتریوز دچار هستند ممکن است مانند استروژن در بدن عمل کند. بنابراین، اگر شرایطی دارید که ممکن است با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر شود باید از مصرف آویشن خودداری کنید.

جدا از این‌ها، هنگامی که آویشن را در مقادیر بالا مصرف کنید ممکن است جلوی لخته شدن خون را بگیرد و سرعت آن را کاهش دهد. بنابراین، اگر به اختلالات انعقاد خون دچار هستند یا در حال حاضر داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنید باید حواستان به مصرف آویشن باشد. همچنین بهتر است آویشن را تا دو هفته پیش از عمل جراحی مصرف نکنید.

به طور کلی، آویشن برای سلامتی ضرری ندارد. ولی برخی شرایط پزشکی ممکن است روی مصرف این گیاه تأثیر بگذارند. به همین دلیل بهترین کار این است که پیش از مصرف آویشن با یک پزشک مشورت کنید و ببینید آیا مصرف این ماده‌ی غذایی برای شما و شرایط جسمی‌تان مناسب است یا نه. با این کار می‌توانید جلوی مضرات و عوارض جانبی آویشن را بگیرید و سلامتی خود را به خطر نیندازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *