روغن شحم گاو چرب اما پرخاصیت
روغن شحم گاو پروتئین،قندها، چربی و روغن های خوراکی عناصر مهم و مورد نیاز بدن به حساب می آیند چون علاوه بر اینکه انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند ،دارای اسیدهای چرب مورد نیاز بدن هستند که سبب جذب ویتامین های محلول در چربی به مانندA,E,K,D) )می شوند. وجود این عناصر به شکلی طبیعی و ارگانیک در سبد غذایی سلامت بدن را تضمین کرده ،باعث عملکرد بهتر اندام ها واعضای مختلف بدن می شود.
روغن های خوراکی به عنوان جز جدایی ناپذیر سبد غذایی و آشپزخانه نقش مهمی در سلامت غذاهای مورد استفاده ما دارد. متخصصین و اطبا طب سنتی و اسلامی استفاده
از روغن های خوراکی گیاهی و حیوانی به مانند روغن کنجد،روغن زیتون،روغن گوسفندی و روغن شحم گاوی را مناسب ترین روغن برای پخت وپزواستفاده روزانه می دانند و مصرف آنها را به همه توصیه می کنند. یکی از روغن هایی که از سالیان دور تا به امروز مصرف آن توصیه شده روغن شحم گاو است
که از چربی های آب شده اطراف قلوه گاه گاو به دست می آید. این روغن دارای خواص زیادی برای حفظ حیات و سلامت انسان ست. در کنار این دارای بافت نرم لطیف ،عطر و طعم خوبی است که استفاده از آن غذا را لذیذتر و قابل هضم تر می کند.
روغن شحم گاو در روایات و طب سنتی
امروزه و طی سالهای اخیر روغن شحم گاو بخاطر طعم خاصی که به غذاها به خصوص برنج می دهد، طبیعی وارگانیک بودن وخواص بی نظیری که دارد بسیار مورد استقبال مردم قرارگرفته است و استفاده از این روغن را به روغن های پر ضرر موجود در بازار ترجیح می دهند.جالب است بدانید
که در بسیاری روایات و نقل قول ها در مورد این روغن و مصرف آن تاکید و توصیه شده است.طبق یکی از این روایات پیامبر(ص) روغن شحم را دوا دانسته و مصرف آن را توصیه کرده اند.
در این روایت اینطور آمده است که: گاو گوشتش مرض،شیرش شفا وشحمش دوا است.(طب النبی،ص۲۷) که منظور ایشان همان چربی اطراف قلوه گاه گاو می باشد.
روایت دیگری از امام صادق وجود دارد که ایشان می فرماید سخنی از پیامبر شنیدم به این مضمون که”هرکس لقمه ای از پیه بخورد،آن لقمه هم اندازه خود،بیماری را از بدن برون می راند “وقتی ایشان می پرسند که منظور و مقصود از پیه چیست؟ پیامبر فرمودند که منظور پیه گاو است”
روایتی دیگری نیز از امام علی (ع) وجود دارد که ایشان نیز تاکید دارند که، پیه هم به اندازه خود بیماری را در بدن از بین می برد.
خواص روغن شحم گاو
این روغن در دمای پایین دیر سفت می شود وبا کمترین حرارت آب می شود. با توجه به مواد مغذی که در ترکیب خود دارد ،از بعضی بیماری ها پیشگیری می کند .همچنین برای بعضی بیماری ها درمان موثر به حساب می آید.بخاطر همین در طب سنتی و اسلامی همواره استفاده از روغن های حیوانی بخصوص این روغن به جای روغن های صنعتی موجود در بازار توصیه شده است.خوب است بدانید که روغن های موجود در بازار به دلیل وجود پالم به راحتی در عروق رسوخ میکنند
در نتیجه احتمال سکته را در مصرف کننده بالا می برد. پس اگر به دنبال حفظ سلامتی ودر کنار آن لذت بردن از طعم خوب غذا هستید بهترین انتخاب برای شما مصرف روغن های گیاهی و حیوانی به مانند کنجد،زیتون،روغن شحم گاوی و روغن گوسفندی است .زیرا به دلیل طبیعی وارگانیک بودن بدون کمترین ضرر و آسیبی، نیازهای اساسی بدن را تامین می کنند و حتی می توانند درمان بعضی از بیماری ها نیز باشند. واما خواص روغن شحم گاو به قرار زیر است.
- سوزاندن چربی های شکمی و تناسب اندام
امروزه به دلیل تغذیه های پرچرب و غذاهای اکثرا آماده وفست فودی وعدم تحرک و کلا به دلیل تغییر سبک زندگی میزان اضافه وزن و چاقی در افراد بالا رفته است و مهم ترین جایی که انباشت چربی درآن بیشتر از جاهای دیگر نمود دارد شکم است. جایگزین کردن این روغن به جای روغن های صنعتی در سبد غذایی، می تواند تاثیری زیادی در سوزاندن چربی های زیر شکم داشته باشد
و با مصرف متعادل آن وبا آب شدن چربی های زائد و مزاحم و بیماری زا به تناسب اندام موردنظرودلخواه رسید. با توجه به ارگانیک بودن وطبیعی بودن این روغن استفاده متعادل ازآن نه تنها باعث چاقی و اضافه وزن نمی شود بلکه کمک زیادی در رفع چربی های انباشت بدن می کند.
- تقویت سیستم ایمنی
هر چقدر که سیستم ایمنی بدن درسطح بالایی باشد احتمال بیماری به حداقل خود می رسد.این روغن به دلیل داشتن مواد مغذی باعث قوت بخشیدن به سیستم ایمنی شده و بدن را درمقابل بعضی بیماری ها بیمه می کند.
- تقویت استخوان ها و عضلات
وجود پروتئین ها و ویتامین های دراین روغن باعث تقویت و استحکام استخوانها و افزایش عضلات وتقویت آنها می شود.افرادی که به دنبال عضله سازی هستند روغن شحم می تواند انتخاب درست و به جایی باشد.
- دفع سموم از بدن
سبک و مدل زندگی امروزی ،آلودگی هوا،تغذیه های عموما پرچرب و حاضری و فست فودی و حتی سیگارکشیدن باعث می شود که بدون اینکه خودمان بدانیم سموم زیادی در بدن ما جمع و انباشته شود.استفاده متعادل از این روغن در سبد غذایی به مرور باعث از بین رفتن این سموم و پاکیزه شدن بدن می شود.
- تامین انرژی
چربی های طبیعی وارگانیک موجود در این روغن به خوبی وبه راحتی در بدن تجزیه شده تبدیل به انرژی مفید و مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت های روزمره می شود و احساس خستگی و کسالت با مصرف این روغن از بین می رود.
- افزایش رطوبت پوست
ویتامین ها و مواد مغذی دراین روغن تاثیر مستقیم بر روی شفافیت ، لطافت و نرمی و افزایش رطوبت پوست دارد.
- درمان کبد چرب
امروزه بیماری کبد چرب جز شایع ترین بیماری هاست.ودلیل آن نیز استفاده از غذاهای پرچرب ناسالم ، عدم تحرک و ورزش نکردن، مصرف کم آب در طول روز، استرس و…. می باشد.این روغن به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع می تواند به بهبود و درمان این بیماری کمک کند.
- کاهش فشار خون
واما فشار خون بالا که گریبان خیلی ها را امروزه ودر طی این سالها گرفته است. استفاده از نمک فراوان،غذاهای فست فودی پر کالری و پرچرب و از همه مهم تر استفاده از روغن های نا مرغوب و مضر موجود در بازار عامل ایجاد این بیماری است. با مصرف روغن شحم فشارخون همیشه در تعادل باقی می ماند ودر افرادی که درگیر این مسئله هستند فشارخون را پایین آورده و متعادل می کند.
- بازگشایی عروق
گردش راحت خون در بدن درصورت باز بودن عروق رخ می دهد. این روغن با تاثیر مستقیم در بازکردن عروق بسته باعث خون رسانی به همه قسمت های سطح بدن می شود.
- بهبود بیماری های التهابی مفاصل
با بالارفتن سن، میزان ابتلا به آرتروز ،روماتیسم و استئوآرتریت و سایر بیماری های التهابی در مفاصل نیز بالا می رود که بسیار آزار دهنده و همراه با درد زیاد می باشند. استفاده از این روغن باعث التیام این دردها می شود.
طریقه مصرف روغن شحم گاو
استفاده از این روغن هم به شکل خوراکی وهم به شکل موضعی مرسوم است.این روغن به دلیل ارگانیک و طبیعی بودن و همچنین دارا بودن مواد مغذی و مفید برای سلامتی می تواند جایگزین مناسبی برای روغن ها و کره های موجود در بازار باشد.
مضرات روغن شحم گاو
باید به این نکته توجه داشته باشید که هرچیزی اگر در مصرف آن حد تعادل رعایت نشود ممکن است نتیجه معکوس داده و خطرآفرین و مضرشود.این روغن نیز باید به اندازه مصرف شود.ضمن اینکه مصرف این روغن برای افراد سالمند و بالای پنجاه سال ممنوع می باشد. نکته ی قابل ذکر ومهم اینکه اگر بخاطر بیماری دارویی مصرف میکنید برای استفاده از این روغن حتما باید با پزشک خود مشورت کرده و با ایشان در میان بگذارید.