خوراکی

رب انار طبیعی

رب انار

از اواخر شهریور و وارد شدن به فصل پاییز عاشقان میوه چشم انتظارآمدن میوه خوشمزه و پرخاصیت انار و رب اناربه بازارهستند. این میوه پرخاصیت با رنگ و روی دلبرانه خود همیشه پای ثابت سبد میوه در فصل های سرد سال است. اوج خودنمایی آن نیز در شب یلدا و دورهمی های این شب باستانی است.در کنار عطر و طعم خوبی که دارد هسته و پوست آن نیز خواص درمانی زیادی دارد.رب انار طبیعی که با جوشاندن آب انار و غلیظ شدن آن به دست می آید  به عنوان چاشنی و طعم دهنده به برخی غذاها از جمله فسنجان و اکبرجوجه و…استفاده می شود.

رب انار

برخلاف بعضی ها که اعتقاد دارن رب انار به دلیل جوشیده شدن انار خاصیت و فایده ای ندارد باید گفت که این رب خواص درمانی و غذایی بالایی دارد. افرادی که مشکل  کبد چرب، اضافه وزن و کلسترول بد خون دارند با مصرف این رب تا حدود زیادی می توانند این بیماری ها را کنترل و حتی درمان کنند.البته همیشه خریداری محصولات طبیعی و ارگانیک بسیار مفیدتر از محصولات صنعتی کارخانه ای موجود در بازار است. رب انار طبیعی به دلیل تهیه شدن از انارهای تازه وبدون گندیدگی، قارچ و کپک زدگی وهر آفت دیگری وهمچنین به دلیل نداشتن

افزودنی های صنعتی شیمیایی به مراتب بهتر از رب های کارخانه ای می باشد. کیفیت این رب های طبیعی قابل مقایسه با نمونه های بازاری آن نیست. به خاطر همین ویژگی ها طرفداران و علاقمندان خاص خود را دارد. شما می توانید نسبت به ذائقه خود هرسه طعم این رب های طبیعی را تهیه و مصرف کنید و به احتمال زیاد به  تفاوت زیاد بین آنها و رب های موجود دربازار پی خواهید برد. در ادامه بیشتر درباره آنها وهمچنین خواص این رب های طبیبی  پرخاصیت درمان گر توضیح داده شده است.

رب انار

رب های صنعتی به دلیل استفاده از نگهدارنده ها و افزودنی های صنعتی و شیمیایی قاعدتا نمی توانند به اندازه رب های طبیعی سالم و قابل استفاده باشند. مخصوصا برای کسانی که کلا این مواد با گوارش شان سازگاری ندارد و ممکن است درآن ها ایجاد حساسیت کند و حتی ممکن است با مشکلات گوارشی مواجه شوند. از طرفی انارهای که برای رب های طبیعی بکار برده می شود سالم و بدون کرم خوردگی،گندیدگی و بدون کپک یا هر نوع قارچ دیگر می باشند. به همین دلیل این رب ها سالم تربوده  واز لحاظ کیفیت و حفظ ارزش غذایی نیز به مراتب بهتر از نمونه صنعتی کارخانه ای هستند.

رب انار طبیعی  حاصل از آن دارای سه طبع ومزه شیرین، ملس وترش می باشند.انارشیرین دارای  طبعی معتدل و سازگار با همه ذائقه هاست. این انار و رب حاصله آن خون راتصفیه و پاکسازی می کنند. نوع ملس این رب نیز طبعی نزدیک به معتدل دارد و بخاطر مزه و طعم متفاوت ودلچسب محبوبیت زیادی بین مردم دارد و نسبت به انارشیرین خواص بیشتری از جمله کاهش صفرا و تصفیه پاکسازی خون دارد. انار ترش و رب آن دارای طبعی سرد می باشد. درصورت مصرف زیاد ممکن است ایجاد یبوست کند.

رب انار

اما برای زنان بارداری که حالت تهوع شدید در دوره بارداری دارند وعلاقمند به خوردن چیزهای عجیب غیرطبیعی هستند بسیارمفید است. کاهش صفرا، کاهش گرمای  معده وهمچنین بهبود و درمان چربی کبد از دیگر خواص این نوع انار و همه فرآورده هایی است که از این انار به دست می آید.درطب سنتی و کتاب ابوعلی سینا از لحاظ خواص درمانی  انارشیرین نسبت به بقیه مزه ها ارجحیت دارد بعدازآن انار ملس و در نهایت، انار ترش را در رتبه آخر قراردادند.

رب انار طبیعی این خوشمزه دوست داشتنی دارای مواد مغذی و ویتامین های فراوان است. فیبر بالا، اسیدفولیک، منیزیم، سدیم، ویتامین های C، E، B، B1، B2، B3، B6، A،مقداری آهن،منگنز، پلی فنول و کربوهیدرات از جمله  مواد مغذی و ویتامین های این رب می باشند. در ادامه به طور خلاصه وار خواص این رب آورده شده است.

  • کاهش کلسترول خون: وجود پلی فنول ها در این رب باعث کاهش کلسترول بد خون می شود. به این ترتیب که پلی فنول ها اجازه تولید چربی های مضر را در عروق نمی دهد. وجود این چربی ها کلسترول خون را بالا می برد که باعث انواع و اقسام مشکلات اختلالات قلبی می کند.
  • لاغری وکاهش وزن:اگر قبل خوردن صبحانه مصرف شود می تواند تاثیر زیادی در کاهش وزن داشته باشد.وجود فیبر بالا در انار و رب آن باعث ایجاد  حالت سیری می شود و اشتها را کم می کند.
  • موثر در بارداری:در دوران بارداری به دلیل به هم ریختگی هورمون ها، دستگاه گوارش دچار مشکلات زیادی از جمله تهوع می شود همچنین بی اشتهایی از معضلات این دوران در بانوان است. اناروفرآورده های آن می توانند کمک زیادی در حل این مشکلات کنند. جالب است بدانید در رشد جنین نیزبسیارموثر است.
  • هضم راحت غذا:وجود فیبر بالا وآنتی اکسیدان های موثر دراین رب سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش ودر نهایت هضم راحت ترغذا می شود.

رب انار

  • تقویت کننده سیستم ایمنی: دو فاکتور مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن  ویتامینC وآنتی اکسیدان ها هستند که هردوبه مقدار فراوان در رب انار طبیعی موجود است.
  • تصفیه و سم زدایی  خون: مهم ترین خاصیت انار ورب آن پاکسازی و سم زدایی خون است و باعث گردش خون موثر در بدن می شود.
  • بالا بردن انرژی: وجود گروه ویتامین B دراین رب فعالیت آنزیم ها را در بدن بالا می برد وباعث افزایش انرژی می شود. احساس خستگی و ضعف وبی حالی را از بین می برد.
  • پیشگیری از سرطان:وجود آلودگی های محیط همچنین تغذیه نامناسب و مصرف سیگار باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد در بدن می شود.  این رادیکال ها عامل ابتلا به سرطان و ایجاد بافت های سرطانی در بدن می شود. وجود آنتی اکسیدان های فراوان در انار باعث از بین رفتن این رادیکالهای می شود و مانع از ابتلا به سرطان به خصوص پروستات در مردان و سرطان سینه در زنان می شود
  • موثر در درمان فشار خون:افراد دارای فشار خون بالا با مصرف این انار و البته نوع ترش آن می توانند  فشار خون خود را متعادل کنند.
  • ضد آفت دهان:برای درمان جوش های ریز و آفت دهان موثرترین درمان رب انار است. کافیست مقداری از نوع ترش آن را به محل جوش و آفت بزنید.
  • برطرف کننده زخم داخل بینی :طبق دستور موجود در طب سنتی استفاده  از این رب در ترکیب با ضماد عسل زخم داخل بینی را درمان می کند.
  • جوان ساز طبیعی پوست وجلوگیری از پیری زودرس:نیاسین موجود در این رب باعث می شود پوست حالت کششی ارتجاعی خود راحفظ کند واز چین وچروک وخشکی پوست جلوگیری  کند. هم چنین وجود ویتامینC دراین رب به تعبیری بهترین کلاژن ساز، دربدن محسوب می شود. کلاژن ها در ترمیم بافت پوست انعطاف پوست نقش موثر دارند.
  • سم زدایی و درمان کبد چرب:انار و فرآورده های آن باعث پاکسازی وسم  زدایی خون ودرنتیجه باعث پاکسازی و چربی زدایی  کبد می شود.به همین دلیل افرادی که کبد چرب دارند توصیه می شود انار را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
  • وجود آهن در رب انار طبیعی خود عامل دیر هضم آن می شود افرادی که دارای طبع سرد سرد مزاجی هستند در مصرف آن باید حد تعادل را رعایت کنند. بهتر است گلپر یا زنجبیل به صورت پودر در کنار انار استفاده شود.
  • مصرف بیش از اندازه از آن باعث یبوست و ناراحتی معده می شود.افرادی که مشکلاتی مثل زخم معده و یبوست مزمن دارند از خوردن انارورب آن پرهیز کنند.

رب انار

  • اگر مبتلا به فشارخون کلسترول بالای هستین و برای درمان دارو مصرف می کنید بهتر است که از این رب به هیچ عنوان استفاده نکنید
  • زنان باردار نیز مقدار مصرف خود را باید متعادل کنند. مصرف زیاد این رب به آنها توصیه نمی شود.
  • ودر نهایت افرادی بیماری تنفسی و ریوی  دارند حتما با پزشک خود در زمینه مصرف این رب صحبت کرده و مشاوره بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *