خوراکی

همه چیز درباره لیمو عمانی

لیمو عمانی

لیمو عمانی چیست؟

لیمو عمانی یک ماده غذایی رایج در بیشتر آشپرخانه‌هاست که دارای فواید فوق‌العاده‌ای برای سلامت جسم است. لیمو عمانی نوعی لیمو ترش است که طبعی سرد و خشک دارد و در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های گیاهی و از پودر آن به عنوان ادویه استفاده می‌شود. قسمت‌های مورد استفاده گیاه لیمو عمانی، میوه، برگ و ریشه گیاه است.

لیمو عمانی

خواص لیموعمانی

خواص استفاده از لیمو عمانی بر سلامتی

لیموعمانی از نوع لیموهای ترش کوچک و بزرگ آبلیموگیری تهیه می شود و طی فرآیند خشک شدن از رنگ مایل به زرد و سبز به رنگ قهوه ای تیره یا سوخته تبدیل می شود. وخاصیت فراوانی دارد.

لیمو عمانی برای معده و یبوست و اسهال

دم کرده لیمو عمانی و یا استفاده از میوه تازه آن به علت ترکیبات مفیدی که دارد، می تواند مقوی معده باشد.استفاده از لیمو عمانی برای کسانی که مبتلا به زخم معده هستند ضرری ندارد.گفته می شود که لیمو سیاه باعث افزایش اشتها می شود، ناراحتی معده را درمان می کندو با بهبود حرکات روده برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

لیمو عمانی از بیماری های قلبی جلوگیری می کند

این ماده غذایی حاوی اجزای مفید پتاسیم برای عضلات قلب بسیار عالی است، زیرا پمپاژ خون را تقویت و تنظیم می کند، همچنین باعث کاهش فشار خون و کاهش کلسترول می شود.

لیمو عمانی سیستم هضم سالم را ارتقا می دهد

لیموی عمانی اسهال و سایر مشکلات معده را درمان کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. یک پاک کننده طبیعی برای دستگاه گوارش بوده، یبوست را برطرف و اشتها را باز می کند.

لیمو عمانی یک عامل سم زدایی درخشان است

لیموی عمانی با تمیز کردن روده با درصد بالای ویتامین C و خواص ضد باکتری، باکتری های مضر، مواد زائد و سایر سموم را از بدن خارج می کند.

خواص لیمو عمانی با نبات

دم کرده لیمو عمانی با نبات برای کسانی که غشار خون بالا دارند مفید است.دم کرده لیموعمانی همراه چای و گل گاوزبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول خون موثر استو می تواند از تصلب شرایین جلوگیری کرده و گرفتگی عروق را بهبود بخشد.افراد سالم می توانند آن را با عسل یا نبات مصرف کنند و توصیه می شودبیماران قلبی از لیموعمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده کنند.

لیمو عمانی برای کبد چرب

از جوشش و غلیان صفرا و خون جلوگیری می کند و برای معده و کبد گرم مفید است.لیمو عمانی به عنوان یک محرک کبد شناخته می شود که به دفع اسید اوریک و سایر سموم از بدن کمک می کند.در طب سنتی از این میوه برای سم زدایی کبد و بهبود عملکرد کیسه صفرا استفاده می شود.لیمو عمانی از خانواده لیمو ها می باشد و طعم ترشی دارد.ویتامین C موجود در لیمو عمانی تازه، که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند،می تواند در درمان و پیشگیری از کبد چرب موثر باشد.

خواص لیمو عمانی برای فشار خون

لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن به کاهش فشار خون بالا کمک کردهو با تقویت عضلات قلب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده ی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.خوردن دم کرده ی آن اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است.برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم کرده ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می شود.

خواص لیمو عمانی برای دیابت

به عنوان یک منبع عالی از ویتامین C، لیمو عمانی می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.لیمو یک شاخص گلیسمی پایین و به تنظیم جذب قند به جریان خون در بدن کمک می کند.در نتیجه شما ممکن است پیک قند خون را کمتر تجربه کنند.

خواص لیمو عمانی برای پوست

وجود اسید سیتریک در لیمو عمانی باعث کاهش خشکی پوست می شود.کسانی که دارای پوست چرب می باشند بیشتر از سایرین دچار جوش و آکنه می شوند.چای لیمو عمانی به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی که دارد مانع از رشد باکتری بر روی پوست شده و به درمان جوش صورت و آکنه کمک می کند.ویتامین سی و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به رفع چین و چروک پوست و جوان سازی پوست کمک می کند.

خواص لیمو عمانی برای لاغری

دم کرده لیمو عمانی می تواند به لاغر شدن نیز کمک کند.اگر به مدت ۶۰ روز از دم کرده لیمو عمانی به همراه چای استفاده کنید،تاثیر آن را برای کاهش وزن و رسیدن به وزن متعادل خواهید دید.

خواص لیمو عمانی برای مو

اسید سیتریک موجود در در آب لیمو عمانی تازه برای درمان شوره مو مفید می باشد.

خواص لیمو عمانی برای سرماخوردگی

لیمو عمانی می تواند یک درمان موثر برای سرماخوردگی باشد.این میوه مرکب به علت غنی بودن از لحاظ ویتامین C می تواند از سرماخوردگی جلوگیری کندهمچنین در تسکین سردرد نیز موثر است.

خواص لیمو عمانی در بارداری

لیمو سیاه یکی از بهترین منابع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای جبران عناصر از دست رفته در دوران بارداری است؛ویتامین C موجود در لیمو عمانی به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان پس از زایمان کمک کردهو خستگی و کمبود انرژی در آن ها را کاهش می دهد.برای خوردن لیمو عمانی در بارداری با پزشک متخصص مشورت کنید.

لیمو عمانی یک منبع عالی برای ویتامین D

لیموی عمانی تحرک جسمی را افزایش می دهد، از پوکی استخوان جلوگیری کرده و استخوان ها، عضلات و دندان ها را تقویت می کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن با لیمو عمانی

ویتامین Cاز جمله عوامل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است که در مرکبات خصوصاً لیمو امانی سیاه وجود دارد.

خواص لیمو عمانی بر ضدعفونی کننده معده و روده

به دلیل وجود ویتامین Cو خواص ضد میکروبی ای که دارد بدن را از سموم پاکسازی می کند.

خواص لیمو عمانی بر ضد سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان موجب می شود تا رشد سلول های سرطانی کمتر شود ومنجربه بهبود و کاهش سرطان شود. این خواص ضد سرطانی است که از تغییر DNA جلوگیری می کند، به دلیل ترکیباتی که گزارش می شود تقسیم سلول را در بسیاری از رده های سلول سرطانی متوقف کرده و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز کار می کند. به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز کار می کند.

همچنین لیمو عمانی سیاه در موارد زیر نیز کاربرد دارد.

  • برای کاهش چربی خون مناسب است.
  • خواص ضد نفخی دارد.
  • کاهنده وزن است.
  • درمان کننده زخم معده می باشد.
  • دمنوش گل گاو زبان به همراه لیمو امانی سیاه خاصیت آرام بخشی دارد.
  • سبب زیبایی پوست می شود.

خواص لیموعمانی از نظر طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع لیمو عمانی سرد و خشک است و ۱۰۰ گرم از آن دارای ۱۸۰ کالری است. عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاچ لیمو عمانی است.از جوشش و غلیان صفرا و خون جلوگیری می کند و برای معده و کبد گرم مفید است.لیمو عمانی ضد نفخ است و به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی در بدن کمک می کند. لیمو عمانی دارای ترکیب پپتین است که با کاهش کلسترول بد خون، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند.لیمو عمانی اشتها آور است.

لیمو عمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است.اضافه کردن لیمو عمانی به غذاها و اسیدی نمودن محیط آن، به افزایش جذب آهن توسط سلولهای بدن کمک می کند.مصرف لیمو عمانی از تصلب شرایین و گرفتگی عروق جلوگیری می کند.لیمو عمانی همراه با چای و گل گاو زبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول موثر است. (همراه با عسل یا نبات مصرف شود)بیماران قلبی می توانند از لیمو عمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده کنند.

مضرات لیمو عمانی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

براساس نظر متخصصان تغذیه، مصرف لیموعمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز میتواند باعث چاقی و اضافه وزن گردد. به این منظور توصیه می گردد، به طور کلی برای بهره مندی از خواص درمانی لیمو عمانی آنرا به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *