دسته‌بندی نشده

داروی ابهل

خواص و فواید بی نظیر گیاه ابهل + طریقه مصرف

خواص و فواید بی نظیر گیاه ابهل + طریقه مصرف

از داروی ابهل برای درمان اسهال خونی، سنگ کلیه، تسکین تب و دفع عفونت‌ به صورت جوشانده، دم کرده، تزریق و ضماد استفاده می‌کنند.

خواص گیاه ابهل شامل باز شدن عادت ماهیانه، درمان قاعدگی نامنظم، قطع قاعدگی و پیشگیری از یائسگی زودرس است. همچنین از داروی ابهل برای درمان اسهال خونی، سنگ کلیه، تسکین تب و دفع عفونت‌ به صورت جوشانده، دم کرده، تزریق و ضماد استفاده می‌کنند. گیاه ابهل (Juniper) یکی از گونه‌های سرو کوهی است که در طب سنتی از آن داروی ابهل تهیه و برای درمان تنبلی تخمدان، قاعدگی نامنظم و یائسگی زودرس، دفع سنگ کلیه، تسکین تب و بهبود اسهال خونی استفاده می‌شود. این درخت در کشور ما در قسمت‌های جنگی رشته کوه البرز می‌روید و در فارسی به آن سرو کوهی، صنوبر هندی، مای مرز، ریس، صآب و اورس نیز گفته می‌شود. در ادامه خواص گیاه ابهل ، عوارض جانبی، منع مصرف و طریقه مصرف داروی ابهل را شرح داده‌ایم.

 

خواص گیاه ابهل (طبع و خواص درمانی)

طبع گیاه ابهل گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص دارویی این گیاه عبارتند از:

۱. بازشدن قاعدگی و درمان قاعدگی نامنظم

داروی ابهل قاعده‌آور است و استفاده از آن برای زنانی که دچار یائسگی زودرس شده‌اند یا افرادی که مبتلا به تنبلی تخمدان هستند مفید است و باعث منظم شدن قاعدگی می‌شود. همچنین مصرف آن به کاهش درد دوران قاعدگی نیز کمک می‌کند.

۲. دفع سنگ کلیه

یکی از مهمترین خواص گیاه ابهل خاصیت مدر بودن آن است که از این طریق به دفع راحت‌تر سنگ کلیه و رفع عفونت کمک می‌کند.

۳. درمان اسهال خونی

اسهال‌های خونی را می‌توان با پوست ابهل هندی درمان کرد. به این منظور ۴ گرم از پوست درخت ابهل را در یک لیتر آب بجوشانید و پس از صاف کردن، روزانه در سه نوبت بنوشید.

۴. درمان زگیل‌های ویروسی

امروزه در طب مدرن از گیاه ابهل برای کمک به درمان زگیل‌های با عامل ویروسی استفاده می‌شود.

طریقه مصرف داروی ابهل

قسمت‌های مورد استفاده گیاه ابهل برای استفاده دارویی، پوست و میوه این درخت است که دارای ترکیبات رزین، ساکاروز، گلوکز، کولسترین، صمغ و اسانس روغنی است. مقدار مجاز مصرف داروی ابهل زیر نظر پزشک ۳ تا ۵ گرم است و بهتر است شب‌ها قبل از خواب مصرف شود. همچنین طریقه مصرف داروی ابهل برای باز شدن قاعدگی ۵ تا ۸ روز قبل از موعد قاعدگی است.
در طب سنتی از ابهل همراه با برخی گیاهان دارویی دیگر، داروی ابهل تهیه می‌شود و آن را به صورت تزریق، دم کرده، جوشانده، روغن ابهل، گرد ابهل و یا ضماد استفاده می‌کنند.

مضرات ابهل (عوارض جانبی، موارد احتیاطی و منع مصرف)

  • زنان باردار بایستی از مصرف گیاه و داروی ابهل اجتناب کنند، زیرا این گیاه موجب بازشدن عادت ماهیانه و در نهایت سقط جنین می‌شود.
  • زیاده‌روی در مصرف ابهل باعث بروز ناراحتی معده و آسیب به کلیه‌ها می‌شود و مصرف بیش از حد مجاز جوشانده برگ‌های این گیاه مرگ‌آور است.
  • افرادی که مبتلا به ناراحتی‌های حلق هستند، لازم است در مصرف آن احتیاط کنند.
  • استعمال خارجی ابهل در بیشتر موارد با تحریکات شدید پوستی مانند تاول و زخم و حساسیت همراه است.

تداخلات دارویی: مصرف داروی ابهل با دارو‌های خاص به ویژه دارو‌های هورمونی ممنوع است.

سخن پایانی

مهمترین خواص گیاه ابهل در طب سنتی استفاده از آن برای درمان قاعدگی نامنظم و پیشگیری از یائسگی زودرس است، اما به این نکته توجه داشته باشید که همانند سایر گیاهان دارویی، زیاده‌روی در هرگونه مصرف این دارو‌ها با وجود منشأ گیاهی آن توصیه نمی‌شود و لازم است برای درمان بیماری‌ها نحوه و مقدار مصرف آن توسط پزشک تشخیص داده و تجویز شود. اگر تجربه استفاده از این گیاه دارویی را دارید، این تجربیات را با ما و خوانندگان ستاره در بخش «ارسال نظر» به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *