خوراکی

همه چیز درباره زنجبیل

زنجبیل

زنجبیل چیست؟

زنجبیل نوعی ادویه پر مصرف در جهان محسوب می شود که محبویت آن در کشورهای آسیایی بسیار زیاد است و علاوه بر اینکه به عنوان یک طعم دهنده قوی مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان داروی گیاهی هم شناخته می شود.

زنجبیل

از زنجبیل برای درمان مشکلات معده و روده استفاده شده و یک رژیم غذایی محسوب می شود. همچنین زنجبیل به عنوان مسکن و برای درمان اختلالات سلامتی به کار می رود. زنجبیل دارای اثرات ضد میکروبی ، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.

خواص زنجبیل

1.درمان دل درد

یکی از خواص زنجبیل این است که می توانید به کاهش و التیام درد در ناحیه شکم کمک کنید. زنجبیل باعث انقباضات دودی شده و جریان شکمی را تحریک می کند. اثر زنجبیل در این مورد با توجه به شخص متفاوت می باشد.

2.کاهش استرس و اضطراب

استرس بخش جدایی ناپذیر زندگی ماشینی امروز می باشد و هر کسی به نوعی با آن روبرو می شود. زنجبیل حاوی آنتی اکسیدان قوی می باشد که بدن انسان را در مقابل استرس مقاوم می کند. یک داروی ضد سل نیز محسوب می شود.

3.حفاظت از دی ان ای

روغن موجود در اسانس زنجبیل می تواند برای کاهش آسیب های DNA موثر باشد. نکته مهم در مورد این روغن این است که می تواند به محافظت از اسپرم ها واکنش مناسب نشان دهد و می تواند به بهبودی باروری مردان منجر شود.

4.بهبود آسم و آلرژی

زنجبیل دارای یک خاصیت جالب می باشد ، این ماده می تواند واکنش ایمنی را خنثی کرده و باعث بهبود بیماری هایی مقل آلرژی و آسم شود. زنجبیل با کاهش انقباض ماهیچه های تنفسی می تواند باعث کاهش استیل کولین شود.

5.کاهش و التیام دردهای ماهیچه

زنجبیل می تواند دردهای ذهنی را کم کند، مصرف ۲ گرم زنجبیل ممکن است به طور میانگین دردهای ماهیچه ای ناشی از ورزش های مقاومتی را کاهش دهد. زنجبیل به اندازه دیکلوفناک که یک داروی ضد درد محسوب می شود فایده دارد و برای درمان ناراحتی های گوارشی استفاده می شود.

6.درمان اگزما

جالب است بدانید ترکیبات موجود در زنجبیل می تواند به درمان بیماری های پوستی مانند اگزما نیز کمک شایانی کند. یکی از ترکیب هایی که در زنجبیل وجود دارد شوگاول است که این ترکیب می تواند به درمان بیماری اگزما کمک کند.

7.خاصیت ضد سرطان

بیماری سرطان این روزها در جهان بسیار فراگیر شده است و خیلی از افراد با این بیماری درگیر هستند. چندین ترکیب موجود در زنجبیل در برابر نشانه های سرطان بسیار قوی ظاهر شده اند و زنجبیل می تواند مرگ سلول های سرطانی را تحریک کرده و همچنین می تواند باعث از بین بردن آنها شود. 

8.جلوگیری از عفونت های سرماخوردگی

عفونت های سرماخوردگی در دراز مدت می توانند باعث آسیب به بدن شوند. جالب است بدانید زنجبیل مانع از ورود عفونت های سرماخوردگی به بدن می شود. عصاره موجود متانول در زنجبیل اثرات ضدباکتریایی دارد ، این عصاره مانع رشد ۱۹ نوع از هیلوباکترپیلوری می شود.

9.درمان آرتروز

با کم تر شدن فعالیت های بدنی نسبت به گذشته خیلی از افراد به بیماری آرتروز دچار می شوند و این بیماری در جهان خیلی شایع است ، زنجبیل می تواند به بهبود آرتروز کمک کند. تحقیقات نشان می دهد زنجبیل می تواند برای درمان درد آرتروز موثر باشد.

10.درمان کبد چرب

دوازده هفته مصرف زنجبیل به صورت روزانه باعث می شود تا چند آنزیم کبد، سیتوکین التهابی و شاخص مقاومت انسولین در مقایسه با داروهای دیگر کاهش پیدا کند. می توانید از روغن زنجبیل نیز استفاده کنید. روغن زنجبیل از کبد در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی محافظت می کند.

11.درمان حالت تهوع و استفراغ

زنجبیل باعث کاهش رشد میکروب هلیکوباکترپیلوری می شود. این ماده گیاهی باعث کاهش ترشح اسید معده شده و همچنین باعث می شود تا روند حرکت روده ها تسهیل شود. زنجبیل به درمان استفراغ و حالت تهوع کمک می کند.

زنجبیل در درمان بیماری استفراغ و حالت تهوع نیز موثر است. زنجبیل از فعالیت بیش از حد اعصاب با ممانعت سروتونین در بخش گوارش جلوگیری کرده و دارویی موثر برای درمان استفراغ و حالت تهوع محسوب می شود.

12.ضد میکروب و باکتری

زنجبیل یک ضد ویروس ، ضد میکروب و ضد قارچ قوی و طبیعی محسوب می شود و طبق مطالعات بر سلول ها تاثیر گذار است. به همین جهت برای درمان بیمارهای ویروسی با مشورت پزشک متخصص می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

13.کاهش درد قاعدگی

یکی از کاربردهای اصلی زنجبیل در درمان و کاهش دادن دردهای دوران قاعدگی بانوان می باشد. با یک رژیم غذایی مناسب حاوی زنجبیل می توانید درهای دوران قاعدگی را کاهش دهید. جالب است بدانید زنجبیل به اندازه مفنامیک اسید که یک داروی NSAID می باشد موثر است.

مضرات زنجبیل

1. ممکن است باعث سوزش سرمعده شود

در صورتی که بیشتر از ۴ گرم زنجبیل در روز مصرف کنید، ممکن است دچار سوزش خفیف سرمعده‌ شوید. علاوه بر این ممکن است ناراحتی معده و آروغ زدن را تجربه کنید. اگر بعد از استفاده از زنجبیل دچار سوزش سرمعده شدید، از کپسول زنجبیل استفاده کنید. مصرف کپسول زنجبیل ممکن است عارضه‌ی جانبی ذکر شده را به دنبال نداشته باشد.

یک مطالعه‌ی آمریکایی گزارش کرد افرادی که زنجبیل مصرف کردند، دچار سوزش سرمعده شدند. در بیشتر مواقع مصرف بیشتر از ۵ گرم زنجبیل در روز می‌تواند سوزش سرمعده و عارضه‌های دیگر را به دنبال داشته باشد.

2. خونریزی ممکن است یکی از عوامل جانبی زنجبیل باشد

زنجبیل ممکن است منجر به خونریزی شود. در حقیقت نه تنها گیاه زنجبیل، بلکه هر ترکیبی که حاوی آن باشد، عارضه‌ی جانبی ذکر شده را به همراه دارد. بعضی از متخصصان باور دارند که زنجبیل به علت دارا بودن خواص ضدپلاکت می‌تواند منجر به خونریزی شود.

بعضی از افراد باور دارند زنجبیل زمانی که به همراه ترکیبات دیگر مانند شبدر قرمز، میخک، سیر و جنسینگ مصرف شود، می‌تواند احتمال ابتلا به خونریزی را افزایش دهد. هرچند برای تأیید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.

3. باعث اسهال می‌شود

اگر در مصرف زنجبیل زیاده‌روی کنید، به احتمال زیاد به اسهال مبتلا می‌شوید. جینجرول که ترکیب فعال اصلی موجود در زنجبیل محسوب می‌شود، سرعت عبور غذا از روده‌ را افزایش می‌دهد و منجر به اسهال می‌شود.

اسهال زمانی رخ می‌دهد که غذا خیلی سریع در دستگاه گوارش حرکت کند. این موضوع در مطالعات حیوانی تأیید شده است؛ با این حال به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

4. ناراحتی معده یکی دیگر از عوارض جانبی زنجبیل است

اگر با شکم خالی زنحبیل مصرف کنید، به دستگاه گوارشتان فشار وارد می‌شود و دچار ناراحتی معده می‌شوید. باور بر این است که جینجرول موجود در زنجبیل که شبیه به کپسایسین است، معده را تحریک می‌کند و باعث می‌شود معده اسید بیشتری تولید کند.

البته نتایج تحقیقات درباره‌ی این عارضه‌ی جانبی زنجبیل متناقض هستند؛ به طوری که بعضی از شواهد عنوان می‌کنند که زنجبیل به درمان ناراحتی معده کمک می‌کند. درباره‌ی این عارضه‌ی جانبی زنجبیل مطالعات زیادی انجام نشده است.

5. ممکن است مصرف آن برای زنان باردار مضر باشد

اگرچه زنجبیل می‌تواند حالت تهوع را در دوران بارداری کاهش دهد، اما اگر در مصرف آن زیاده‌روی شود، با بعضی عوارض جانبی همراه خواهد بود. بعضی از متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف زنجبیل می‌تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. مصرف کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم زنجبیل در روز ممکن است خطری برای زنان باردار نداشته باشد، اما مصرف بیشتر از این میزان برای آن‌ها خطرناک خواهد بود.

مصرف مکمل زنجبیل در دوز بالا هم می‌تواند باعث سقط جنین و مشکلات دیگر شود. مصرف بیش از حد زنجبیل در دوران بارداری ممکن است عوارض جانبی دیگری مثل سوزش سرمعده و رفلاکس معده را به دنبال داشته باشد. زنجبیل از طریق کاهش تراکم پلاکت‌ها می‌تواند منجر به خونریزی شود. مادرانی که طی زایمان خون زیادی را از دست داده‌اند، باید تا چند روز پس از زایمان از مصرف زنجبیل خودداری کنند.

6. باعث گاز و نفخ می‌شود

یکی دیگر از عوارض جانبی زنحبیل، گاز و نفخ است. ممکن است با مصرف چای زنجبیل مشکلات گوارشی خفیفی را تجربه کنید. این نوشیدنی در بیشتر مواقع دستگاه گوارش فوقانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گاز در دستگاه گوارش فوقانی می‌شود.

7. کاهش شدید قند خون از عوارض جانبی زنجبیل است

زنجبیل معمولا از طریق کاهش سطح قند خون به درمان دیابت کمک می‌کند؛ با این حال مصرف آن به همراه داروهای تجویز شده برای درمان دیابت ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. زنجبیل ممکن است اثربخشی این داروها را افزایش دهد و منجر به پایین آمدن شدید سطح قند خون یا هیپوگلیسمی شود.

8. ممکن است منجر به تحریک دهان شود

زنجبیل ممکن است باعث سندرم آلرژی دهانی شود. این نوع آلرژی‌ در صورت حساسیت به بعضی از مواد غذایی رخ می‌دهد. حساسیت غذایی معمولا گوش‌ها، پوست و دهان را درگیر می‌کند. بعضی از افراد ممکن است بعد از مصرف زنجبیل دچار حساسیت شوند و دهانشان شروع به خاریدن کند.

ممکن است با استفاده از مکمل زنجبیل به جای گیاه زنجبیل دیگر این عارضه‌ی جانبی را تجربه نکنید؛ البته همیشه اینگونه نیست. ممکن است بعد از مصرف زنجبیل علاوه بر خارش دهان، سوزن‌سوزن شدن و ملتهب شدن دهان را هم تجربه ‌کنید.

هرچند تحقیقات کمی درباره‌ی این عارضه‌ی جانبی زنجبیل انجام شده است و به تحقیقات بیشتری نیاز است تا متوجه شویم چرا این گیاه باعث عارضه‌ی جانبی ذکر شده می‌شود.

9. منجر به تحریک پوست و چشم می‌شود

تحریک پوست و چشم یکی دیگر از عوارض جانبی زنجبیل به شمار می‌رود. بر اساس نتایج یک مطالعه‌ی ایرانی، رایج‌ترین واکنش آلرژیک به زنجبیل راش یا بثورات پوستی محسوب می‌شود. از جمله دیگر واکنش‌های آلرژیک به این گیاه می‌توانیم خارش چشم، قرمزی پوست و التهاب پوست را نام ببریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *