خوراکی, درمانی

همه چیز درباره دل نمک

دل نمک

دل نمک چیست؟

دل نمک یا همان نمک سفید که بعنوان کلرید سدیم طبیعی هم شناخته می شود. در واقع نوعی نمک سفید رنگ و شفاف است که از تبخیر آب دریا یا دریاچه ها به وجود آمده، عمدتا بی رنگ یا سفید است، البته نمک به رنگ های صورتی، نارنجی، زرد، سیاه، قرمز و یا آبی دیده می شود. اگرچه امروزه، دل نمک کمتر از دیرباز در بازار یافت می شود و تنها امکان خرید نمک های یددار و تصفیه شده در بازار وجود دارد. اما در گذشته، دل نمک مصرف بسیاری داشته و خواص درمانی آن، نه تنها شامل روح و روان فرد میشد، بلکه مصرف خوراکی آن سبب میشد تا بسیاری از بیماری ها از بدن فرد دور شود.

دل نمک ارگانیک

خواص انواع دل نمک

انواع دل نمک حاوی بیش از 80 ماده معدنی و عنصر و دارای خواص بینظیر است که همه این مواد معدنی به فرآیند و تقویت طبیعی دستگاه بدن ما کمک می کنند.

  1. بهبود و تقویت هضم غذا
  2. بهبود مشکلات روده ای، معده، یبوست
  3. دارای طبع گرم و خشک و بهبود بلغم
  4. دارای ویتامین K و تقویت سیستم ایمنی بدن و استحکام استخوان ها و مفاصل
  5. دارای مقداری کم ید و مناسب بیماران با تیروئید پرکار
  6. افزایش و تقویت متابولیسم بدن
  7. بهبود دردهای عضلانی و کاهش اسپاسم های عضلانی و مفاصل
  8. خاصیت ضد عفونی و ضد باکتریایی و بهبود بیماریهای دهان و دندان
  9. بهبود فشار خون پایین
  10. اسکراب و لایه بردار پوست
  11. افزایش گردش جریان خون
  12. افزایش آبرسانی به سطح پوست و ایجاد رطوبت و لطافت پوست

دل نمک صورتی چیست؟

باتوجه به اینکه انواع دل نمک از تبخیر آب دریا یا دریاچه ها به وجود آمده، عمدتا بی رنگ یا سفید است، البته نمک به رنگ های صورتی، نارنجی، سیاه، قرمز و یا آبی دیده می شود. از آنجایی که نمک صورتی اولین بار از کوه های هیمالیا واقع در پاکستان استخراج شده به همین دلیل در کل دنیا به نمک هیمالیا معروف شده است . اما ایران غنی از نمک صورتی داریم که به هند و اروپا صادر میشود.

کریستال دل نمک

کریستالهای دل نمک، بلورهای کلرید سدیم مکعبی شکل هستند.نمک سفره شامل مکعب های کوچکی است که از طریق پیوند یونی، یون های سدیم و کلرید به هم متصل شده اند. کریستال نمک اغلب به عنوان نمونه ای از ساختار کریستالی استفاده می شود. اندازه و شکل کریستال های نمک را می توان با دما تغییر داد.

مضرات نمک ید دار در طب سنتی

در طب سنتی و اسلامی استفاده از نمک ید دار توصیه نمی‌شود؛ علت این است که در طب سنتی مضرات بی‌شماری برای نمک‌های ید دار برشمرده شده است. یکی از مهم‌ترین خطرات استفاده از این نوع نمک در طب سنتی سقط جنین است؛ به همین جهت به زنان باردار توصیه شده در دوران بارداری از آن استفاده نکنند.

متخصصان طب سنتی گفته‌اند استفاده از نمک تصفیه شده ید دار مانند یک سم در بدن انسان عمل می‌کند؛ چراکه حاوی مقدار زیادی کلر و سدیم است و منجر به افزایش فشارخون، مشکلات کلیوی و مشکلات متعدد دیگری خواهد شد. خرید نمک معدنی و نمک دریا توصیه این متخصصان است.

مضرات نمک ید دار چیست؟

همان‌طور که گفتیم مقادیر کمی از ید برای سلامتی مفید است و می‌تواند به عملکرد تیروئید کمک کند؛ اما مصرف بیش از مقدار نیاز از ید و نمک حاوی ید، مضرات بسیار زیادی برای سلامتی بدن افراد دارد. از جمله:

  • التهاب غده تیروئید
  • سرطان
  • ایجاد حس سوزش در گلو و دهان و معده
  • معده درد شدید
  • تب دل‌پیچه، اسهال و استفراغ
  • نبض ضعیف
  • حتی احتمال رفتن به کما

حقایقی درباره نمک ید دار

ید یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که کمبود آن می‌تواند مشکلات سلامتی برای افراد ایجاد کند. بااین‌حال بدن انسان به طور معمول به مقادیر زیادی ید نیاز ندارد و تنها با مصرف روزانه 150 میلی‌گرم از ید نیاز بدن را برآورده می‌کند. ید تنها در نمک‌های ید دار یافت نمی‌شود و مقادیر زیادی از آن را می‌توان در تخم‌مرغ، غذاهای دریایی و محصولات لبنی پیدا کرد. به‌این‌ترتیب می‌توان به‌جای استفاده از نمک ید دار شیمیایی که برای بدن مضر است برای تأمین ید بدن از این مواد غذایی سالم و یا نمک های معدنی و طبیعی استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *