خوراکی

همه چیز درباره سویق ها

سویق

سویق چیست؟

سویق یکی از مواد غذایی انرژی و ساده است که امروزه به ندرت در سبد غذایی خانوار قرار داده می شود. این خوراکی از حبوباتی مانند عدس، گندم، برنج، جو و بسیاری دیگر از میوه ها بدست می آید.

سویق جهت تقویت زنان باردار، وزن‌گیری جنین در ماه‌های آخر بارداری و برای رشد کودکان بسیار مفید می باشد. همچنین افراد لاغر برای تقویت و چاق شدن نیز می توانند از سویق در وعده های غذایی خود استفاده کنند.

سویق

سویق و سویق کامل از چه موادی به دست می آید؟

دانه‌های خوراکی مختلفی مانند غلات و حبوبات شامل مانند گندم، جو، برنج، نخود، عدس و هسته میوه‌ها یا برخی از میوه‌ها و تره‌بارها شامل سنجد، سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار و خشخاش را می توان آسیاب کرد و آرد حاصل را تفت داد تا سویق بدست آید.

برای تهیه سویق کامل گاهی اوقات می توان سویق های مختلف را به نسبت مساوی با یکدیگر ترکیب کرد. مثلا می توان چهار سویق گندم، جو، سنجد و عدس را با هم مخلوط کرد تا سویق کامل بدست آید.

طرز تهیه سویق چگونه است ؟

برای تهیه سویق های مختلف دو روش وجود دارد که در روش اول می توان ابتدا دانه های مورد نظر را آرد کرد و سپس آن آرد را تفت داد. روش دیگر عکس روش اول است یعنی ابتدا دانه ها را باید تفت داد و سپس آن ها را آسیاب کرد.

گندم و جو دانه هایی سبوس دار هستند و سبوس نسبت به دانه نیاز به حرارت کمتری داشته و ممکن است در هنگام تفت دادن با دانه در اثر حرارت زیاد بسوزد. همچنین سبوس ها حاوی ویتامین B و D هستند که بدون آسیاب کردن و تفت دادن نمی توانند جذب بدن شوند. بنابراین هنگام تهیه سویق در روش اول بهتر است سبوس و دانه بطور جداگانه آسیاب و تفت داده شده و در نهایت با یکدیگر مخلوط شوند. برای خارج شدن نشاسته سبوس بهتر است بعد از تفت دادن دوباره آن را الک کنیم. از خواص سویق گندم و جو می توان به کمک به سیستم گوارش و کلوگیری از خستگی زودرس اشاره کرد.

خواص سویق

انواع سویق هایی که از دانه های خوراکی مختلف تهیه می شود هر یک خواص منحصربفردی دارد ولی بطور کلی خواص سویق به شرح زیر می باشد:

  1. سویق چاق کننده و استخوان ساز است.
  2. مصرف آن توسط خانم های باردار از به دنیا آمدن فرزند معلول جلوگیری می کند.
  3. یکی از درمان های دیابت استفاده از سویق جو است.
  4. مصرف سویق با شکر برای کودکان مفید و برای مردان مضر است.
  5. ریختن (نه تفت دادن) مقداری روغن زیتون روی سویق باعث افزایش جماع ، نازک و زیبا شدن پوست صورت می شود.
  6. اگر سویق بعد از خوردن کله پاچه مصرف شود سبب هضم کله پاچه می شود.
  7. سویق شسته شده برای تقویت ساق پا برای کسانی که نمی توانند راه بروند و فوتبالیست ها بسیار مفید بوده و برای درمان شکستگی استخوان ، پوکی استخوان کاربرد دارد.

سویق کودک چیست؟

سویق کودک از ترکیب مغز وسبوس جو ، سویق برنج ، سویق سنجد و سویق عدس تشکیل شده است که برای تقویت رشد کودک و جلوگیری از کند ذهنی و عقب ماندگی کودک بسیار مناسب و موثر است.

سویق کودک را از چند ماهگی باید استفاده شود؟

برای وزن گیری و تراکم استخوان جنین و جبران فقر آهن در مادران باردار که سبب معلولیت نوزاد می شود می توانند سویق را در سه ماهه پایانی بارداری مصرف کنند. توجه کنید که مصرف سویق در این دوران باید تحت کنترل باشد زیرا ممکن است سبب اضافه وزن زیاد مادر و جنین شود.

سویق چاقی و لاغری

سویق از دسته مواد خوراکی است که تاثیر فوق العاده مثبتی روی چاقی و لاغری افراد می گذارد. سویق ها دارای خاصیت همان موادی هستند که از آن ها تهیه می شوند. برای مثال جو از گندم سردتر است بنابراین سویق جو نیز نسبت به سویق گندم دارای سردی بیشتری می باشد. برای اینکه انتخاب درستی در مصرف نوع سویق داشته باشید باید مزاج خود را بررسی کنید. برخی از سویق ها را بر طبق نوع خاصیت و مصرف شان نام گذاری می کنند مثلا سویق چاقی، سویق کودک یا سویق لاغری.

خرید و مصرف سویق برای درمان چاقی یا لاغری که به کم کاری و پرکاری غده تیروئید بر می گردد و یا در زمانی که داروی خاصی مصرف می کنید و یا دچار بیماری های گوارشی هستید باید با مشورت پزشک طب سنتی انجام شود.

سویق لاغری

یکی از انواع مناسب این خوراکی برای لاغری، سویق جو است. این سویق با اینکه طبع سردی دارد می تواند برای مدت طولانی انرژی مورد نظر بدن را تامین کند. لذا با استفاده آن در وعده صبحانه از پرخوری و ریزه خواری در طول روز جلوگیری خواهد شد. همچنین به دلیل داشتن ویتامین های مختلف نیز سبب بالا رفتن میزان سوخت و ساز بدن خواهد شد.

سویق چاقی

سویق گندم، سنجد و برنج برای چاقی مفید هستند. به منظور چاق شدن باید روزانه دو الی سه قاشق سویق مورد نظر خود را به صورت خشک و یا همراه با شیر مصرف کنید. برای دیدن نتیجه مطلوب این کار را به مدت ۴۰ رو زانجام دهید.

تفاوت سویق با قاووت

بعضی مردم سویق را با قاووت یا قُوَّتو اشتباه می گیرند. در حالی که این دو خوراکی کاملا با هم چند تفاوت مهم دارند. یکی از این تفاوت ها این است که قاووت ها تفت داده نمی شوند. در صورتی که اصلی ترین ویژگی سویق ها تفت داده شدن آن هاست. تفاوت دیگر این است که قاووت ها در ساختار خود شیرین کننده ها یا طعم دهنده هایی نظیر قند، شکر و هل دارند. در صورتی که سویق ها هیچ گونه ماده افزودنی برای طعم دهی ندارند.

نکات مهم در رابطه با سویق

  1. انواع این ماده خوراکی مفید ارزان و در دسترس هستند و بهترین داروی طبیعی برای تقویت قوای بدن هستند.
  2. هر کدام از انواع این خوراکی خواص منحصر به فرد خود را دارند.
  3. سویق برای جبران کمبود ویتامین های بدن مفید است.
  4. این خوراکی را نباید با آب ترکیب کرد، تنها مایع مجاز، شیر است.
  5. ماده مذکور را می توانید در فریزر نیز نگهداری کنید.
  6. در تفت دادن آردها از هیچ روغنی استفاده نکنید؛ اگر قصد مصرف این خوارکی با روغن زیتون را دارید بهتر است بعد از تفت دادن و خروج از ظرف، روی آن روغن زیتون بریزید و مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *